Förtroende!

Jag kom att tänka på en sak. som jag vill skriva lite om.
Att förtjäna förtroende.
Nu handlar det inte om själv-förtroende, att tro på sig själv och bli lite starkare! Nej utan jag menar ett förtroende mellan dig och någon annan.

Jag har stött på många ( kanske lite för många ) där ordet förtroende inte har funnits i ord förrådet. Man har bara varit och inte brytt sig om varandra.
Men vad är förtroende då?
När jag tänker på det kan jag inte riktigt sätta fingret på det, men jag tänker att man kan lita på sina medmänniskor och personer runt om kring sig. Exempel; Jag och en vän har byggt upp ett förtroende, vi  litar på varandra och vet att den personen kan ställa upp! DET är faktiskt förtroende.

Men sen då? När min vän sviker mig och lämnar mig totalt och sparkar och slår mina känslor? Då försvann allting vi hade byggt upp lika fort som vinden och ingen av oss han ens blinka. Murarna föll ner i en hög och det tunna lilla glaset som var där under som var vårat band mellan oss krossades.

Nu fanns ordet förtroende inte i våratord förråd.

Men sen blev vi vänner, för man kan förtjäna förtroende ändå! Vi visade att vi brydde oss om varandra och vi höll på att bygga om våra murar. Det tog längre tid eftersom viljan och orken inte var den samma. Vi hade inte samma förtroende för varandra längre och det fanns faktiskt ingen anledning att lita på min vän igen..

Hade hon rätt att bara stampla sig in i mitt liv igen och väcka minnen som gjorde att såren öppnades upp och det aldrig kunde läka? Kanske, men ärren skulle alltid finnas kvar. .

Förstår ni lite vad jag menar? Förtjäna en människas förtroende och du har satsatt mycket,kära vän. Men du får så mycket tillbaka ändå =) Om du har en riktig stadig  mur som klarar alla stormar och hårda vindar. .




Kommentarer
Postat av: Amelie

sv: hehe okeejs :) njae sjuk

detsamma

2009-09-01 @ 19:50:39
URL: http://amalaj.blogg.se/
Postat av: josefin

Kloka ord, min vän!

2009-09-01 @ 20:07:29
URL: http://jossestyle.blogg.se/
Postat av: Amelie

sv: tack så mkt :D

2009-09-01 @ 20:44:11
URL: http://amalaj.blogg.se/
Postat av: DILAN

Ha en trevlig kväll!

2009-09-01 @ 20:56:57
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: Tobias Martinsson - Mitt liv genom en kameralins

Hoppas du haft en bra dag!

Ville bara säga God Natt! :D

2009-09-01 @ 23:47:41
URL: http://perspektiw.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0