Citron Paj
Tyckte att dett recept passar ganska lagom nu till våren och sommaren.
Och jag som både älskar citroner i desserter och pajer tyckte att de verkade super gott!
Ska verkligen testa detta recept.
Antal personer : 8
Tid : 2 h & 25 minuter
Ingredienser :
3.25 dl vetemjöl
2.5 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg
Citronkräm:
2 st ägg
1.29 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
Gör så här :
1. Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme.
3. Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.
4. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer. 5. Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
6. Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. Ställ pajen kallt och låt den stelna.
Och jag som både älskar citroner i desserter och pajer tyckte att de verkade super gott!
Ska verkligen testa detta recept.
Antal personer : 8
Tid : 2 h & 25 minuter
Ingredienser :
3.25 dl vetemjöl
2.5 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg
Citronkräm:
2 st ägg
1.29 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
Gör så här :
1. Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme.
3. Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.
4. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer. 5. Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
6. Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. Ställ pajen kallt och låt den stelna.
Kommentarer
Trackback