Summer Cupcakes

Färdigt på: 20 min
 Ingredienser

Grundrecept:

  • 100 g smör
  • 2 st  ägg
  •  1.5 dl strösocker
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  2 dl mjölk
  •  1 st citron, skalet
  •  4 dl vetemjöl 2 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

  1.  Gör så här
  2. Grundrecept:
  3.  Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  4.  Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  5. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  7.  Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  8.   Fyll med valfri fyllning, se nedan.
  9.   Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
  10.  Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Frosting:

Färdigt på: 10 min

      Ingredienser :
  •  100 g Philadelphiaost
  • 60 g mjukt smör
  •  300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
  • 0.5 st citron, saften



  1. Gör så här
  2.  Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  3.  Vispa i Philadelphiaosten.
  4.  Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  5.  Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
detta recept hittade jag HÄR.









Om jag inte blir dansare så har jag redan en backup :)



Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0